Michael Bäck är pianist/kapellmästare, arrangör och eventproducent i olika sammanhang med flyg som stort intresse. Musikintresset började under högstadietiden i Sollentuna, närmare bestämt i Rotebro, där jag och mina spelkamrater hade ett ”källarlokalband” i en källare på Gillboskolan. Jag och min barndomsvän tillika musikproducenten Andreas Carlsson ville satsa på musiken och så blev det. Efter en en liten resa på kocklinjen vid Märstagymnasiet så valde jag musikens bana.
Har studerat musik/piano vid Framnäs folkhögskola, Musikhögskolan i Stockholm samt musiklärarexamen vid Musikhögskolan Ingesund.

Har sedan 20 år tillbaka drivit mitt eget företag Boxmusic inom Event, konsertproduktion och artister. Har även producerat underhållning till olika events såsom: Volvo ocean race, EM i friidrott, Bilsportgalan, Miljögalan, julshower, diverse företagsevent, olika symfoniorkesterprojekt,  alltifrån elevorkestrar till professionella m.m. samt en del välgörenhetsgalor såsom: ”Min stora dag”, cancergalor, hemlösa m.m. Varit kapellmästare/pianist åt en rad olika artister och spelar, sedan några år tillbaka, tillsammans med Lasse Holm i hans egna föreställning ”En hel massa Lasse”. Har tillsammans med Lasse engagerat mig mycket i Ankarstiftelsen som bygger bl.a. bygger skolor i Colombia, där jag liksom Lasse har en egen skola.